Kik vagyunk?

A FentDem csapata olyan fiatalokból áll, akik szerint az embereket képességeik és tetteik alapján kell megítélni, függetlenül attól, hogy hány évesek. Az egyesület tagjai és aktivistái változatos háttérrel rendelkeznek, művészek, kommunikációs szakemberek, környezetvédők és politológusok egyaránt megtalálhatóak köztük.

Elnökség

Békés Gáspár – elnök

Magyar környezetvédelmi és biztonságpolitikai szakértő, ifjúságjogi társadalompolitikus, újságíró és tudományos diákolimpikon. 2016 óta vesz aktívan részt a hazai közéletben, több diák és ifjúsági mozgalom aktivistája volt, és számos tüntetésen és médiumban hívta fel a figyelmet a fiatal generációk problémáira.

Kutatóként szakterülete a környezetbiztonság és az interdiszciplináris környezettudomány, különösképp a városhálózatok globális szerepe, illetve az óceánok savasodása. Foglalkozik továbbá a demokrácia és a fenntartható fejlődés kapcsolatával is.

Németh Petra Ildikó -alelnök

Európai szakpolitikára specializálódott nemzetközi kapcsolatok szakértő, aki emellett nemzetközi pályázatok veterán résztvevője és kidolgozója ifjúsági témákban. Ifjúságpolitikai munkáját a Független Diákparlamentben kezdte képviselőként, majd több diákképviseleti kezdeményezés aktív résztvevője volt.

en_USEnglish