Szívügyed

Szívügyed

Évente több, mint 20 000 hal meg hirtelen szívhalálban. Célunk, hogy a felnövő generációk már általános iskolától kezdve felkészülten és megfontoltan reagáljanak egy ilyen helyzetben, s tisztában legyenek a teendőkkel. Ennek eléréséhez egy kampányt szeretnénk  felépíteni, melynek célja az alapos iskolai újraélesztés-oktatás általános bevezetése.Törekszünk a felelős szervekkel való kooperációra, melyet egy nem rég bevezett programra is alapoznánk. Ennek keretei között hetedikes korosztálytól kezdve kapnak elméleti és gyakorlati oktatást a tanulók, amit jó kiindulópontnak tartunk.

Facebook: https://www.facebook.com/SzivUgyed

Békés Gáspár, az egyesület elnöke a Független Diákparlament tagjaként levelet írt az Emberi Erőforrások Minisztériumának, melyben az elégtelen elsősegélyoktatást kérte számon a kormányon. A levélről, a kapott válaszról, valamint az életmentés témájáról cikket írt a Millenna.hu-ra, melyet az alábbi linken olvashattok:

https://millenna.hu/belpolitika/igy-hazudik-a-kormany-az-eletmentesrol/893/?fbclid=IwAR35YoS3cglJLrKDO4dI2sE-xFKwkvlWnj6zZn6gz-VBvsMW9uutemnSDaU

en_USEnglish